نتایج اولیه یک مطالعه نشان داد واکسن‌های کووید-۱۹ و عفونت قبلی کرونا می‌توانند محافظت «قوی‌تر از پایه» را در برابر سویه اومیکرون ارائه دهند اما نمونه‌های آزمایشی این سویه قابلیت «قابل توجه» آن را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی و حتی سومین دز واکسن‌ کرونا را نشان می‌دهد.

سويه اميكرون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  ایرنا، این مطالعه که در مجله Emerging Microbes & Infection منتشر شده است، یکی از اولین مطالعات در زمینه گونه امیکرون کووید-۱۹ است که نشان می‌دهد، افرادی که قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شده اند و افرادی که واکسینه شده‌اند، دفاعی «قوی‌تر از پایه» در برابر این نوع جدید نگرانی خواهند داشت.

با این حال، نمونه‌های آزمایشگاهی امیکرون که در این تحقیق جدید مورد بررسی قرار گرفت، توانایی بالقوه فوق العاده زیاد سویه اومیکرون را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی کرونا یا واکسیناسیون کووید-۱۹، نسبت به همه انواع دیگر کووید-۱۹ نشان می دهد.

«یوچون وانگ»، نویسنده این مطالعه و محقق ارشد مؤسسه ملی کنترل غذا و دارو در چین، در گزارشی درباره این مطالعه بسیار اولیه، بیان کرد: نتایج آنها از یافته‌های اخیر در آفریقای جنوبی حمایت می کند که نشان می‌دهد سویه اومیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کند.

وانگ گفت: متوجه شدیم که تعداد زیادی جهش در سویه امیکرون باعث ایجاد تغییرات قابل‌توجه در مصونیت نسبت به ابتلا در افرادی می شود که قبلاً کووید گرفته اند. با این حال، میانگین سطح مصونیت این افراد در برابر آلودگی به سویه امیکرون هنوز بالاتر از سطح پایه است که نشان می‌دهد هنوز برخی از اثرات محافظتی در برابر امیکرون در این افراد قابل مشاهده است.

وانگ که رئیس سابق ویروس‌شناسی پزشکی و نایب رئیس میکروبیولوژی و ایمونولوژی پزشکی انجمن پزشکی چین است، با نتایج این مطالعه با احتیاط برخورد می‌کند.

وی افزود: از آنجایی که محافظت آنتی‌بادی - به شکل عفونت یا واکسیناسیون قبلی - به تدریج در یک دوره ۶ ماهه کاهش می‌یابد، سویه امیکرون ممکن است حتی بهتر از ایمنی بگریزد.

به علاوه، در مقاله این محققان پیش‌بینی شده است، در حالی که «استراتژی افزایش دز سوم می‌تواند به طور قابل توجهی سطح ایمنی بدن را تقویت کند»، اما پیشگیری از آلودگی به سویه امیکرون ممکن است به مخاطره افتد.

این تیم متخصص متشکل از ۱۱ دانشمند، ۲۸ نمونه سرم بیماران در حال بهبودی از سویه اصلی SARS-CoV-۲ را بررسی کردند. آنها این نمونه ها را روی نمونه‌های امیکرون در شرایط آزمایشگاهی و همچنین چهار سویه دیگر که توسط سازمان بهداشت جهانی علامت‌گذاری شده‌اند (مانند دلتا)  آزمایش کردند.

وانگ گفت: نتایج این مطالعه فرار سویه اومیکرون از ایمنی تقویت شده را تایید می کند. این موضوع زنگ خطر را برای جهان به صدا در می‌آورد و پیامدهای مهمی برای برنامه‌ریزی بهداشت عمومی و توسعه استراتژی‌های منطبق دارد.

اکنون، محققان می‌گویند برای درک بهتر اومیکرون، لازم است تحقیقات بیشتری نه تنها در شرایط آزمایشگاهی بلکه در جهان واقعی صورت گیرد و به طور خاص، این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که آیا سویه امیکرون می‌تواند از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن فرار کند و باعث بیماری و مرگ شدیدتر شود یا خیر؟

کد خبر 643168

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha